TOP Trustpilot

GOTS-sertifisert

Som produsent av høykvalitets håndstrikkegarn har LANA GROSSA en uttalt prioritet for dyrevelferd og bærekraft spesielt viktig. Et stadig økende antall Lana Grossa-garn er GOTS-sertifiserte.

Global Organic Textile Standard (GOTS) er en global standard til behandling av tekstiler laget av organisk produserte naturlige fibre og er derfor en viktig kvalitetssikring av tekstilforsegling. Den definerer miljøkrav langs hele tekstilproduksjonskjeden, samt sosiale kriterier. Kvalitetssikring skjer gjennom uavhengig sertifisering av hele tekstilforsyningskjeden.

GOTS

opprinnelsesland

Lana Grossa står for gjennomsiktighet, så garnens opprinnelsesland og produksjonssteder er tilgjengelige for alle kunder. Her finner du en oversikt over de naturlige materialene som brukes i Lana Grossa-garn.

Råvarene til Lana Grossa ull kommer fortrinnsvis fra regioner der, av klimatiske årsaker, ikke årsaken til mulesing ikke eksisterer. Mange merino-garn kommer derfor fra Sør-Amerika. Hele sortimentet er garantert mulesing-fri siden 2020.

Når det gjelder kravene til finhet og fiberstruktur av råull, er Australia og New Zealand uunngåelig som opprinnelsesland, og her bekrefter leverandørene at denne ekstra fine merinoullen garantert også er muldyrfri.

Vår / Sommer garn 2024
Høst / Vintergarn 2023/24

Garn-Trends made in Italy

Grunnleggende krav til produksjon av Lana Grossa-garn er overholdelse av miljøretningslinjer og rettferdige arbeidsforhold.

Lana Grossa FILATI

Dette gjelder både råvarene og produksjonen av garn. LANA GROSSA garn produseres hovedsakelig i ledende italienske spinnerier. Alle selskaper overholder EUs forskrifter for effektiv bruk av ressurser og sosialt og miljømessig kompatible standarder, samt miljøtekniske standarder som informerer og informerer om miljøledelse, kjemikalier og deres bruk, kvalitetsstyring, helsevern og arbeidssikkerhet.

Lana Grossa overholder også den standardiserte europeiske forskriften om tekstilmerking, som informerer forbrukerne om råstoffinnholdet i produkter. For Lana Grossa er Italia det beste alternativet til råvarer, på grunn av kvalitetskontroll, men også på grunn av kortere transportruter, som er et annet pluss når det gjelder logistikk.